Βιβλιοπροτάσεις για τους μικρούς μας φίλους

Οι δυσκολίες της ζωής είναι συνυφασμένες με τις χαρές της. Είναι η «άλλη» πλευρά του ίδιου νομίσματος, που όσο κι αν προσπαθούμε να την κρύψουμε από τα παιδιά, είναι εκεί και τα περιμένει.Αργά ή γρήγορα θα έρθουν αντιμέτωπα με την διαφορετικότητα, τον χρόνο που δεν φτάνει, την απληστία, την σκληρότητα των άλλων παιδιών, την φιλία, την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, και άλλα πάρα πολλά θέματα για τα οποία πρέπει να τα προετοιμάσουμε.Οπλιστείτε, λοιπόν, με βιβλία και ξεκινήστε την εκπαίδευση!

Τρυφερά παιδικά βιβλία που καλλιεργούν στα παιδιά την ενσυναίσθηση

Αν ήμουν βιβλίο

Για όλες τις ηλικίες
Συγγραφέας: Jose Jorge Letria

 

Ο Jose Jorge Letria με το γιο του έφτιαξαν ένα βιβλίο για τα... βιβλία. Ο λυρισμός, η δύναμη των λέξεων και η μαγεία των εικόνων συνθέτουν έναν ύμνο στα βιβλία και μας θυμίζουν τη δύναμή τους! Κανείς και τίποτα δεν θα μπορούσε να πείσει ένα παιδί να αγαπήσει το διάβασμα, όσο αυτό το τρυφερό και γεμάτο αγάπη δώρο που μας έκαναν μπαμπάς και γιος.

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει

Ηλικία: 3+
Συγγραφέας: Gliori Debi

 Ένα τρυφερό βιβλίο για την μητρική αγάπη που θα λατρέψουν όλα τα παιδιά. Το μικρό αλεπουδάκι φοβάται πως η μητέρα του δεν θα το αγαπά για πάντα, ενώ η ευρηματική μαμά του, του επιβεβαιώνει πως η αγάπη των γονιών δεν έχει όρια ό,τι κι αν γίνει. Όπως λέει και η πολυβραβευμένη Ντέμπι Λιόρι για το βιβλίο της: «πρόκειται για την υπόσχεση που δίνουμε στα παιδιά μας, αλλά και σε όλους όσους αγαπάμε».

Η μαμά πετάει
Ηλικία: 3+
Συγγραφέας: Καπατσούλια Ναταλία

Όταν η μαμά έχει πολλά πράγματα να κάνει, η μικρή της κόρη νιώθει πως φεύγει μακριά από εκείνη. Χρησιμοποιεί, όμως, την φαντασία της και ένα μικρό κολπάκι για να την φέρει κοντά της! Η Ναταλία Καπατσούλια μας χαρίζει μία πολύ τρυφερή ιστορία με εκπληκτική εικονογράφηση για μαμάδες και παιδιά.

Όλιβερ
Ηλικία: 3 έως 6
Συγγραφέας: Sif Birgitta

 

Ο «Όλιβερ», είναι μια γλυκιά ιστορία για ένα αγόρι που κάποτε απολάμβανε την μοναξιά του, μέχρι που γνώρισε την Ολίβια. Το βραβευμένο βιβλίο μας θυμίζει πως κάθε άνθρωπος γεννιέται ελεύθερος και με ίσα δικαιώματα, πως όλοι έχουμε τις δικές μας σκέψεις και τη γνώμη  μας και πρέπει να είναι σεβαστά.

Το γεύμα των λύκων
Ηλικία: 4+
Συγγραφέας: Geoffroy de Pennart
Μέσα από τις σελίδες του Geoffroy de Pennart , ξεδιπλώνεται μία πρωτότυπη φιλία ανάμεσα σε έναν λύκο και ένα γουρουνάκι. Ο λύκος παίρνει το γουρουνάκι σπίτι του με σκοπό να το παχύνει και να το μαγειρέψει, αλλά η συνέχεια ξαφνιάζει ακόμα και το ίδιο! Η αγάπη, η φιλία και οι αμοιβαίες υποχωρήσεις που κάνει κανείς όταν αγαπάει, ξεπηδούν με τρυφερότητα μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Ο μεγάλος σάκος με τις μικρές ανησυχίες
Ηλικία: 3 έως 8
Συγγραφέας: Ironside Virginia

Η συγγραφέας, με έναν πανέξυπνο και τρυφερό τρόπο, βοηθάει τον αναγνώστη της να ξεφορτωθεί τις μικρές και τις μεγάλες ανησυχίες του. Αστείο, διασκεδαστικό, για παιδιά από 3 έως 8 ετών, με όμορφη εικονογράφηση και ευρηματική διήγηση, δεν πρέπει να λείπει από καμία παιδική βιβλιοθήκη.

Φιλία σε τέσερις ρόδες
Ηλικία: 8+
Συγγραφέας: Αγγελική Βαρελλά

Ένα υπέροχα συγκινητικό βιβλίο για δύο ξεχωριστές φίλες που η φιλία τους τσουλάει σε... τέσσερις ρόδες. Ένα χαριτωμένο τριτάκι και μια πριγκίπισσα με κοτσίδες γνωρίζονται σε δυο διπλανές θέσεις του σχολικού λεωφορείου. Εκεί συναντιούνται κάθε πρωί, εκεί στο σχόλασμα, κι εκεί γράφουν μία τρυφερή ιστορία που ξεπερνάει σύνορα και νόρμες. 

Σημασία έχει η αγάπη
Ηλικία: παιδιά προσχολικής ηλικίας
Συγγραφέας: Μεταξά Ζήκα

Η «σημασία της αγάπης» παρουσιάζει στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας με ευαισθησία και τρυφερότητα τη σημασία της αγάπης, που μπορεί να ανθίσει σε όλα τα σπίτια και όλες τις οικογένειες, ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητά τους. Ιδανικό για παιδιά μονογονεϊκών ή άλλου τύπου «διαφορετικών» οικογενειών.

Το δέντρο που έδινε
Για όλες τις ηλικίες
Συγγραφέας: Silverstein Shel


«Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μηλιά που αγαπούσε ένα αγοράκι».
Έτσι ξεκινάει ένα από τα πιο ξεχωριστά αναγνώσματα που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών. Το best seller που εξηγεί με απλό τρόπο τι σημαίνει πραγματική αγάπη, σεβασμός και δικαιοσύνη. Ένα μοναδικό βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλα τα παιδιά, μεγάλα και μικρά.

Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους
Για όλες τις ηλικίες
Συγγραφέας: Ανδρικόπουλος Νικόλας

 

Το βραβευμένο βιβλίο του Νικόλα Ανδρικόπουλου είναι ένα αντιρατσιστικό παραμύθι που θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά σας. Με εκπληκτική εικονογράφηση και τρυφερή αφήγηση, ο συγγραφέας μιλά για τις διακρίσεις, τον διωγμό, την απόρριψη και τελικά την αποδοχή και την αγάπη. Από τα βιβλία που προσωπικά συνιστώ ανεπιφύλακτα, ειδικά για την παρούσα κοινωνική περίοδο που ζούμε.

 
Πηγη:https://www.mama365.gr/35318/ta-pio-tryfera-vivlia-poy-vohthoyn-ta-paidia-na-an.html

Ημερολόγιο Γεγονότων

Ψυχολογική Αναδραστικότητα: Η αντίδραση στον περιορισμό της ελευθερίας

Η τρέχουσα περίοδος, την οποία διανύουμε με άγχος και αβεβαιότητα, είναι πρωτόγνωρη για κάθε άτομο, ομάδα και κοινωνία. Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που λόγω μιας πανδημίας, η πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη έχει τεθεί σε καραντίνα και απομόνωση, με σκοπό τη διακοπή της μετάδοσης του –γνωστού πια...
Διαβάστε περισσότερα